Moulin Rouge

"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."

Har just sett klart filmen Moulin Rouge från 2001. En underbar film med mycket udda humor och kärlek men framför allt en sorgligt vacker historia. Jag rekommenderar den starkt så alla som kan borde verkligen se den! Så otroligt bra och speciell film! I början är det svårt att förstå riktigt hur bra den är men ju längre tid som går desto mer fängslad blir man! Allt känns så oviktigt efter att ha sett den här filmen utom en sak. Budskapet når verkligen igenom och jag ligger bara här helt stum och kan bara tänka på en enda sak.


3 in 1

Det har varit lite saker under de 3 senaste dagarna så jag har inte hunnit eller orkat men jag ger inte upp än! Så nu tänkte jag att vi tar 3 dagar i ett snabbinlägg bara för att!

I torsdags så hade vi först en vanlig dag men efter skolan så skulle jag spela saxofon och jag skulle få tillbaka min saxofon från lagning. Vi upptäckte att den var otät och det gjorde det väldigt svår att ta mörka toner ibland så han skulle ge den till någon som skulle fixa det. Nu fick jag iaf tillbaka den och det var så otroligt mycket lättare att spela! Jag trodde nästan att jag hade glömt bort hur man spelade när det var så svårt att ta de mörkare tonerna men som tur var så hade jag fel!
Senare på dagen spelade jag tennis och direkt efter att jag kom hem från det gick jag upp till datan, satte på spotify och öppnade Word! Vi skulle skriva en SO uppsats om det hinduistiska kastsystemet. Jag hade skrivit ungefär 4 rader hittills så jag hade verkligen panik. Där satt jag sen till klockan 10 och gjorde verkligen inget annat än att skriva. Jag hann iaf klart med den och var rätt så nöjd med den efteråt. Jag stör mig lite på att jag alltid skjuter upp saker till absolut sista stunden såhär! Skärp mig!

På fredagen var jag verkligen bara glad att få ha en lugn dag! Det hade hänt mycket under veckan med möten och skol-IF mm. Dessutom hade jag varit väldigt orolig över SO uppsatsen så jag var glad att få den överstökad. När jag kom hem sen så ville jag bara ha en lugn och skön fredagskväll! Precis vad jag behövde!

Idag så har jag gått runt med Johan och sålt salami för att tjäna in pengar för vår resa till Frankrike i vår! Vi gick i ungefär 2 och en halv timme men lyckades bara sälja 3 stycken... Antingen så är vi bara dåliga på att sälja eller så tycker folk inte om salami! Sen så har det varit lite släkt här på middag ikväll för att fira att min pappa fyllt år. Jag kollade på filmen The Avengers med mina kusiner och jag har aldrig sett den förut! Jag vart väldigt imponerad faktiskt! Det var en sjukt bra film och de hade gjort den väldigt bra!


Mitt i veckan

Om den här dagen hade hänt för ett halvår sen så skulle jag ha gjort onormalt mycket för att vara en vanlig dag. Men nu börjar det här bli normalt... Vi hade franska på morgonflexen för att vår vikarie inte är här när vi egentligen ska ha det. Känns lite dumt men vår vikarie kan tydligen inte vara här den dagen! Sen har vi haft träslöjd som är på ett helt annat ställe än vår skola så vi är tvunga att gå dit och självklart så börjar det spöregna det då! Det förstörde verkligen hela den lektionen för mig..! Sen har jag gjort en matte diagnos, haft ett lite väl oserriöst skol-IF möte och varit på gymmet.
Som sagt har det blivit en stor skillnad på bara ett halvår och det känns fortfarande lite mycket ibland men det är lättare nu iaf. Sen har jag suttit vid datan och skrivit på uppsatsen om kastsystemet. Den ska in på fredag så jag måste bli klar imorn! :( Har fortfarande mycket kvar att göra så jag tror att jag får låsa in mig själv på rummet med bara uppsatsen och inget annat! Så vi får se om det blir nå inlägg imorn eller om jag behöver allt tid jag kan få till uppsatsen. Ne nu ska jag sova så att jag orkar med allt som händer imorn!

Bonne nuit tout le monde!
 

Gymnasieval

Usch vad det är svårt. Omöjligt känns det som just nu! Vi har ett ämne som heter PU där vi jobbar med att "utveckla" oss själva och iår så kommer vi jobba extremt mycket med gymnasievalet eftersom att det är det största som händer iår. Idag såg vi på en film där de gick igenom lite kort om alla de 18 programmen som finns och vilka inriktningar det finns innom varje program. Det fanns tydligen fler intressanta program än jag visste om men jag tror inte att alla dem finns här i närheten ändå. Det känns verkligen som ett så enormt beslut även fast så många säger att det spelar ingen roll vilken linje man går etc. Man ska bestämma vad man vill göra i 3 år och inte bara det utan även vad man vill hålla på med efter det!
Vet verkligen inte vad jag vill göra men det jag har funderat mest på är IB, ekonomi eller samhälle. Fast som jag såg på filmen idag så finns det väldigt mycket mer än så som verkar roligt och bra!

Dagens Låt!

Dagens låt är: Of monsters and men - Little talks
 
Den här låten är väldigt, väldigt speciell! Jag brukar normalt inte tycka om låtar som den här men just den här har jag en skräckblandad förtjusning för! Den känns nästan läskig på något sätt... Hur som helst så är det en otroligt bra låt som jag förstår om vissa har svårt för! 

Spotify: Of Monsters And Men – Little Talks
 
 

Halvdag och Möte

Idag så fick vi sluta 11:45 så vi behövde bara ha 2 lektioner på hela dagen! Väldigt skönt att få sluta tidigare ibland! Då var jag hemma och satt vid tvn hela eftermiddagen! När jag sitter där så får jag helt plötsligt ett sms från mamma där det står "Jag har köpt en iPad..." Jag blev helt förvånad! Bara sådär hade hon tydligen gått och köpt en iPad 3 på lunchen! :D Hon har pratat om det ett tag nu men jag blev ändå väldigt förvånad & superglad!
Sen på kvällen hade vi möte med förlädrarna om vad vi ska göra för att samla in pengar till vår resa till Frankrike i sommar! Jag tycker inte att vi kom fram till så speciellt mycket men det blir säkert bra till slut!
Måste bara komma igång! På tal om det... Någon som vill köpa salami? ;)
Tror inte att jag orkar skriva något mer idag så det blir ingen dagens låt idag! Kan skriva mer imorn för att nu måste jag förbereda för vårat Skol-IF möte imorn och sen måste jag skriva på SO uppsatsen som ska in på fredag!

Bonne nuit tout le monde! ^^

Dagens Låt!

Dagens låt: 3OH!3 - You're gonna love this
 
Det är en härlig och rolig party låt som har en väldigt härlig kännsla över sig! Det är lite av en typisk party låt men av någon anledning så tröttnar man inte på den direkt som med vissa andra! Videon är också väldigt rolig till den här låten! 

Spotify:
 3OH!3 – YOU'RE GONNA LOVE THIS 
 
 

En ny vecka

Idag har det varit en av de där dagarna som man aldrig någonsin kommer att minnas. En helt vanlig dag alltså! Vi har lite sovmorgon på måndagar så vi börjar 9 tack och lov! Sen i skolan hade vi bild, svenska, engelska och till sist så spelade jag tennis med Johan på vår PV. (personliga val) och efter det har jag bara chillat lite hemma! Verkligen en helt normal och händelselös dag!
Det är faktiskt lite skönt med dagar som den här ibland när man inte behöver göra något speciellt alls och allt är bara som vanligt men det blir tyvärr lite väl ofta dagar som den här och därför blir det väldigt lätt tråkigt!


Lugn Söndag

Jag och Emelie vaknade vid 12 ungefär. Jag brukar alltid gå upp kl 10 så det kändes lite konstigt att "missa" 2 timmar sådär men det behövde vi ändå... Vi gick ner och åt frukost, spelade lite left 4 dead och modern warefare 2 ett tag. Sen gick vi upp till datan och chillade tills hon skulle åka hem vid 3. Det var jätte kul att hon kunde komma hit och jag hoppas att vi gör om det många gånger! Jag var verkligen trött märkte jag sen även fast jag brukar vara uppe rätt så länge på helgerna. Vet inte riktigt varför men det gör inget ändå! Jag hade pratat med min vän Johan om att vi skulle gå runt och knacka dörr eftersom att vi ska sälja salami för att samla ihop pengar till en resa till Frankrike i slutet av 9an med vår franskagrupp men det regnade, jag var trött och vi visste inte vart vi skulle gå alls så vi bestämde oss för att skjuta upp det någon dag! Sen åkte vi ner till min syster med familj och åt lite kräftor till middag. 
 
Sen efter att vi kom hem så satte jag mig vid datan och sen dess har jag bara suttit här och chillat! Rätt så skönt slut på en lugn men rolig vecka! Jag är verkligen trött nu så jag tror att jag ska krypa ner i sängen nu direkt och försöka sova så mycket jag kan innan skolan imorn! 
 
Bonne nuit tout le monde! ^^

Dagens Låt!

DAGENS LÅT: Khaled - C'est la vie
 

Så extremt mycket positiv energi och glädje! Tycker verkligen om denna franska låt och jag blir alltid på sånt bra humör när jag lyssnar på den! Den känns allvarlig samtidigt som den ger energi och får mig att sitta och le för mig själv! Jag tänker på allt bra och roligt som händer runt omkring mig när jag hör den och den har muntrat upp mig många gånger! Även fast jag inte riktigt förstår vad de sjunger så gör det inget eftersom att jag blir så glad och upprymd av den!
Den ger allvarlig glädje!

Spotify: Khaled – C’Est La Vie



Sleepover

Jag hann tyvärr inte skriva något igår så jag tar det idag istället! ^^ Så här kommer ett längre inlägg för hela gårdagen! 

På dagen så gjorde jag inte så speciellt mycket alls. Jag spelade lite med några vänner online och började skriva ner lite små tankar inför en SO uppsats om det hinduistiska kastsystemet som ska in på fredag. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag hoppas att det blir bra och jag tycker verkligen att religion är ett roligt ämne så jag är inte orolig. Än...

Sen efter en tidig middag med min syster, hennes man och deras barn så kom min superduperbra vän Emelie hit och hon skulle sova över här för kvällen! Vi spelade left 4 dead 2 i nån timme och upptäckte att vi verkligen sög på det så vi satte oss vid datan ett tag och kollade på roliga youtubeklipp och lite tumblr. Så mycket har jag inte skrattat på länge! Det var så kul att jag fick ont i ansiktet till slut! Vi gick ner igen vid 12 och kollade på scary movie 3 och åt massa chips!

 
Den var skit rolig men ändå lite väl överdriven då och då... Jag trodde att den skulle vara lite småläskig men det var bara parodi och komedi så det var ingen fara! Den var extremt kul ibland men det är nog ingen film jag skulle rekomendera om man inte bara vill skratta åt sjukt överdriva saker! I början påminde den om american pie filmerna nästan men till slut vart det bara en kaosartad parodi på skräckfilmer!

När den var slut så satt vi nere och kollade på lite random saker som var på tv just då och det märktes att Emelie började bli väldigt trött! Vi gick upp efter ett en stund och bäddade i gästrummet där vi skulle sova. Vi satte oss på sängarna och kollade på någon konstig japansk maffia film som jag inte fattade ett dugg av men det gjorde inget för vi satt ändå typ bara och pratade om allt möjligt! Både väldigt allvarliga och helt oserriösa saker!
Jag kom att tänka på en väldigt häftig sak när vi satt där och det är att i julas så kände jag inte alls Emelie men nu så vet jag så otroligt mycket om henne och hon om mig! Är verkligen glad att vi blev så bra vänner och att vi kan lita på varandra så mycket som vi gör!
 
Helt plötsligt kollade jag på tvn och märkte att det inte alls var någon japansk mafia film utan någon amerikansk action. Tydligen så hade filmen tagit slut, sen hade CSI miami hunnit både börja och sluta och nu hade någon actionfilm börjat utan att jag hade märkt något alls! Då bestämde vi att det nog var bäst att sova lite innan det blir morgon!

Dagens Låt!

Jag har kommit på en sak som jag iaf ska försöka få med varje dag och det är "Dagens Låt"
Det kan vara en låt som jag har lyssnat på under dagen, en låt som beskriver hur det är just nu eller bara som jag tycker är bra och passar till den här dagen! :)
 
Och den första dagens låt är: Dada Life - Feed the Dada 
 

Det är verkligen en av de låtar som jag sitter och nöter ut just nu! Kan lyssna på den hur många gånger som helst och jag tröttnar aldrig på den! Dada Life är verkligen otroligt bra DJ duo från Sverige som gör väldigt många bra låtar! Jag vet inte vad det är med den som jag tycker om så otroligt mycket men den har den riktiga party-glöden i sig  och dem låtarna älskar jag nästan alltid! Samtidigt är den annorlunda och verkligen skiljer sig från mängden. 
Den förtjänar verkligen att vara dagens låt och jag hoppas att Dada Life fortsätter att göra exakt vad de gör nu för att det funkar verkligen! 


Spotify: Dada Life – Feed The Dada - Radio Edit

 

Friday

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
It’s Friday, Friday

Gotta get down on Friday
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Friday night and the lights are low
Looking out for the place to go
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja det finns sjukt många låt texter om fredagar men jag förstår verkligen varför! För vem älskar inte fredagar!? Jag gör iaf det! Det är verkligen den ultimata dagen just nu! ^^ Man vet att veckan är över, har hela helgen framför sig och att man oftast inte behöver göra något just den här kvällen! Det är verkligen en av de få gånger som jag kan känna mig helt lugn och avslappnad! 

Vi hade en kort härlig skoldag med bara ämnen jag tycker om! (SO, franska & idrott) Sen så kom jag hem, chillaxade framför tvn med glass och bara njöt över att det var helg! Vi åt mat och sen så satt jag en stund till vid tvn och var social på telefonen innan jag gick upp till datan med lite Dr Pepper! 
Så nu sitter jag här och spelar minecraft med 2 vänner, japp jag e lite nörd, och chattar med några andra!

Kvällens planer är bara att fortsätta med allt det här så länge jag orkar & vill! Lyssna på massa musik på spotify och bara vara allmänt glad! 

Fast innan jag somnar måste jag skriva minst ett inlägg till! Nu ska du allt få se på storbloggarN, Marielle! ^^

OMG, again?

ChaCha biatches! ^^ Ne, skoja bara men nu ska jag för allvarligt 20e gången börja blogga igen!

Det känns som att nu ska jag verkligen fortsätta ett tag och jag tror faktiskt att jag kommer fortsätta den här gången! Jag kommer att blogga om mitt liv, vad jag håller på med och tycker men även väldigt mycket random saker som jag får lust med! Så egentligen vet ni aldrig vad som kommer hända här..!
Jag tror faktiskt att det kommer bli en väldigt osammanhängande blogg så det blir väll som det blir! 
Vill någon se någon annan sida med mig så finns jag på twitter & tumblr. 

http://thewhateverr.tumblr.com/
https://twitter.com/TheWhateverr

Jag har facebook men jag försöker att hålla mitt liv i skolan och familjen till det och vara mer personlig på blogg, twitter och tumblr. Lite krångligt kanske men jag vill hålla det så. Vet inte riktigt varför men jag skulle aldrig kunna göra det här om alla de såg det.
 
Hade lust!

RSS 2.0